News | Forum | People | FAQ | Links | Search | Register | Log in
Mapping Help
This is the place to ask about mapping problems, techniques, and bug fixing, and pretty much anything else you want to do in the level editor.

For questions about coding, check out the Coding Help thread: https://www.celephais.net/board/view_thread.php?id=60097
First | Previous | Next | Last
Some Map Hacks 
Bit of self-promotion here: These map hacks should enable you to put the centerprint messages into your map. You really want to use the hack from the second article, but give the first article a skim because the second one builds on it.

https://tomeofpreach.wordpress.com/2016/02/21/reusable-trigger_counter/
https://tomeofpreach.wordpress.com/2016/02/23/more-reusable-trigger_counter/ 
Great, 
thanks Preach! 
Mirror Model 
Does anyone know if there is a way to mirror a model (mdl)? I have a weaponframe of a hand with a hammer, but it is left handed. I need a way to mirror all frames so they become right handed. 
Mirror With QME 
You can do that in QME.

Open the model. Change into Object tools editing mode, and make sure that "root" is selected by clicking in an empty space. Change the settings at the bottom to:

Scope All Frames
Model Relative
Subject Object

Type -1 into the Y box of the Scale control and press enter. Your model will be mirrored, but the triangles will be backwards. Change to Triangle tool editing mode, select all the triangles, then right click and select Flip Triangles. Now the model should be mirrored as desired. 
Yes! 
Thanks Preach!
I guess I learned something new with this program again. Saved me a lot of work. 
Help Please! Corrupting Misc_models Path After Compiling 
Cut from .map
{
"classname" "misc_model"
"origin" "768 192 20"
"mdl" "progs\misc_bonepile.mdl"
}

and model in TB visible as model, not box i.e. path is correct. But after compiling quake engine report
Mod_Load_Model progs\isc_bonepile.mdl not found
.
.
Here list of all misc_models.
Yes is cutting first character in model's name. Putting model in sub-folder causes the same in addition is cutted first symbol of subfolder too.

My system: Win 10 TB 2021.1 ericw-tools-v0.18.1 / tyrutils-0.17-win64 QS 0.94.2 QSS 14.10.21
Few days ago all worked fine and nothing obvious where changed. 
It Is All In AD 1.81 Mod 
and ad_1_8.fgd bundled entities enabled in TB 
In Additiom Qbsp Log String 
---- LoadMapFile ----
line 27: Unrecognised string escape - \m

and this string is:
"mdl" "progs\misc_bonepile.mdl" 
Oh! It Is Wrong Slash \ In Path! 
instead of /
God damn! 
CV: 
Hah, that’s what I was going to ask about :) 
15 posts not shown on this page because they were spam
First | Previous | Next | Last
Post A Reply:
Name:
Title:
Body:
message
question
exclamation
idea
flame
noflame
error
skull
beer
moon
pent
rocket
sheep
pacman
pig
cheese
worldcraft
gauntlet
crate
pitfall
pimp
smile
cool
sad
frown
oi
yay
tongue
evil
wink
neutral
q1
q2
q3
ut
hl
cs
doom
dkt
serious
cube
Website copyright © 2002-2021 John Fitzgibbons. All posts are copyright their respective authors.